Veel gestelde vragen:


 • 1. Wat is het voordeel van een op maat gemaakte Sta op Stoel?

  Uit recent onderzoek komt naar voren dat ongeveer 75% van de mensen in Nederland een verkeerde zit heeft. Dit kan leiden tot rugklachten, zenuw- of aderafknellingen, ademhalingsmoeilijkheden of moeite met opstaan. Een op uw lichaam afgestelde Sta op Stoel zorgt voor een gezonde zithouding en voorkomt dat u verkeerd zit!

 • 2. Ik koop al een nieuwe Sta op Stoel voor 300 euro. Wat is het verschil met jullie aanbod?

  De ervaring leert dat de goedkopere confectie Sta op Stoelen, met beperkte verstelmogelijkheden, niet leiden tot een gezonde en comfortabele zithouding. Bovendien willen wij ons niet verbinden aan producten met een korte levensduur en het gebruik van laagwaardige materialen.

  Onze ergonomische fauteuils zijn elektrisch verstelbaar en zorgen ervoor dat u nooit lang in eenzelfde houding hoeft te zitten. Bovendien zal de fauteuil geheel op maat worden afgeleverd. Hierdoor hebben onze fauteuils altijd de juiste zithoogte, zithoek, zitdiepte, de juiste armleggerhoogte en de juiste lendenondersteuning.

 • 3. Wanneer is een Sta op Stoel optimaal afgesteld?

  De juiste zithoogte:Wanneer uw benen in een hoek van 90 graden op de grond staan, is er sprake van een goede zithoogte.

  De juiste zithoek: Zitten in een hoek van ongeveer 100 graden wordt gezien als optimaal. Zitten onder een grotere hoek zal leiden tot het onderuit zakken. Zitten onder een kleinere hoek zal niet comfortabel zijn. U zal dan te stijf rechtop zitten. Bij beide genoemde afwijkingen, zal u op langere termijn alsnog klachten ondervinden, waarbij u derhalve niet het juiste resultaat behaalt die een goed afgemeten Sta op Stoel u kan bieden!

  De juiste zitdiepte: Bij een te diepe zitting zal u onderuit dreigen te zakken. Het is de bedoeling dat uw onderrug goed aansluit met de onderkant van de rugleuning en u hierbij de juiste zithoek (ongeveer 100 graden) behoudt.

  De juiste armleggerhoogte: De armleggerhoogte is optimaal wanneer de schouders recht zijn en de armen in een hoek van 90 graden op de armleggers leunen. Bij een te lage armsteun, zal u geneigd zijn om onderuit te zakken om zodoende de armen te ondersteunen. Bij een te hoge armsteun zullen de schouders omhoog steken, hetgeen op den duur zal leiden tot kramp in de nek en pijnlijke schouders.

  De juiste lendenondersteuning:Ieder lichaam is uniek. Dit geldt ook voor de vorm van de wervelkolom. Om toch voor iedereen een optimale ondersteuning in de onderrug te bieden is het belangrijk dat de hoogte en de dikte van de lendensteun instelbaar is. Hierdoor wordt de individuele onderrug optimaal ondersteunt.

  Kantelverstelling in combinatie met de ligfunctie: Bepaalde fauteuils bieden de mogelijkheid om de fauteuil in het geheel naar achteren te kantelen zonder dat daarbij de zithoek verandert (de zogenaamde kantelstand). De belasting op uw wervelkolom valt hierdoor grotendeels weg. Wanneer u daarnaast ook de voetsteun uitklapt en de rug naar achteren plaatst, komen de benen hoger te liggen dan de positie van het hart (de zogenaamde hartstand). Deze combinatiestand wordt door ergonomen en fysiotherapeuten omschreven als een buitengewoon gezonde en drukverlagende stand. Een ideale positie: de rugbelasting is minimaal, de spieren ontspannen, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en het eventuele vocht uit de (onder)benen wordt afgevoerd.

 • 4. Wat is het voordeel van een A-Klasse kwaliteit Hoog Laag Bed?

  Onze Hoog Laag bedden zijn afkomstig uit het hogere segment van de markt en van professionele kwaliteit. Alle bedden zijn standaard voorzien van drie geruisloze A-merk elektromotoren, een medisch hoogwaardig zorgmatras met incontinentiehoes, een papegaai en een solide en huiselijke houten ombouw met verstelbare onrusthekken. De voor- en achtersponden in hout geven onze bedden een huiselijk cachet. Hierdoor zijn de bedden zowel in een traditionele als modernere inrichting op hun plaats.

  Bovendien zijn de bedden voorzien van vier individueel vergrendelbare zwenkwielen. De verstevigde lattenbodem is onderhoudsvrij en eveneens geschikt voor zwaardere personen.

  De bedden kunnen met een eenvoudige handbediening moeiteloos worden versteld. Zo kunt u het bed op een extra lage stand zetten om er makkelijk in en uit te stappen. Brengt u het bed op een hogere stand, dan maakt dat de verzorging, wanneer men dit behoeft, eenvoudiger.

  Deze combinatie van hoogwaardig materiaalgebruik en degelijke functionaliteit, bepaalt het verschil met de op de markt veel voorkomende eenvoudigere modellen.

 • 5. Welke electrische verstellingen kent een A- Klasse kwaliteit Hoog Laag Bed?

  De bedden hebben een electrisch verstelbare hoofdsteun. Met een druk op de knop plaatst u het hoofdgedeelte rechtop om te lezen, televisie te kijken of om te eten. Ook de voetsteun kan eenvoudig in de gewenste stand worden gebracht. Bij bepaalde modellen is het bed eveneens in een zgn. trendelstand te plaatsen. U kunt het bed dan diagonaal verstellen. Vanzelfsprekend is ieder bed loodrecht in hoogte verstelbaar.

  Op alle bedden rust een volledige garantie. (De garantieduur staat bij ieder bed vermeld) Een bed en toebehoren kan binnen vijf dagen kosteloos bij u aan huis worden bezorgd en geïnstalleerd.

 • 6. Kan ik een geheel nieuw product kopen bij VitaalZorg Nederland?

  VitaalZorg Nederland verkoopt aan particulieren alleen kort gebruikte zorg- en hulpmiddelen. Alle producten van VitaalZorg Nederland zijn echter met zorg geselecteerd en zijn daarom zo goed als nieuw! Door de keuze voor een kort gebruikt hulpmiddel kan VitaalZorg Nederland u zo goed als nieuwe producten aanbieden tegen sterk gereduceerde prijzen.

 • 7. Is een kort gebruikte Sta op Stoel of Hoog Laag Bed wel hygiënisch?

  Omdat al onze producten slechts korte tijd in gebruik zijn geweest, verkeren deze in veel gevallen in absolute nieuwstaat. Toch heeft VitaalZorg Nederland ervoor gekozen om alle producten nogmaals te stoomreinigen. Daarnaast krijgen het motoriek en het onderstel een grondige servicebeurt voordat het product bij de cliënt wordt afgeleverd.

 • 8. Wat als er onverhoopt iets kapot gaat aan mijn gekochte product?

  VitaalZorg Nederland geeft op elk product motorische garantie, waarvan de garantietermijn varieert per product. De minimale garantietermijn is 6 maanden. (tenzij nadrukkelijk anders aangegeven).

  Heeft het product onverhoopt een mankement of heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op. (Dienen wij een onderdeel te bestellen dan ontvangt u van ons een leenfauteuil- of bed).

 • 9. Wat is de levertijd van mijn product?

  Een Sta op Fauteuil kunnen wij binnen 48 uur thuis leveren. De fauteuil wordt geheel afgesteld op uw lichaamsmaten.
  Een Hoog Laag Bed wordt binnen 5 werkdagen geleverd. Deze wordt geheel gemonteerd bij u thuis. De werking van producten wordt uiteraard persoonlijk aan u verduidelijkt.
  Het afstellen/monteren van producten, evenals de levering aan huis is geheel kosteloos!

 • 10. Kan ik de producten testen en zelf bekijken alvorens ik tot koop overga?

  Uiteraard is dit mogelijk. Een comfortabele zit is immers heel persoonlijk.

  Niet op iedere bezoeklocatie is permanent personeel aanwezig. Belt u even voor een afspraak en een van onze collegae is u graag van dienst op de afgesproken tijd.

  Vindt u het moeilijk of is het lastig wegens persoonlijke omstandigheden om naar de opslaglocatie te rijden? Wij rijden graag naar u met (max) twee door u gekozen fauteuils. Schaft u onverhoopt geen van beide fauteuils aan, dan zijn wij genoodzaakt 75 euro aan kosten te berekenen. Wanneer u wel tot aankoop van een geschikte fauteuil overgaat, zullen er geen voorrijkosten worden berekend.

 • 11. Heb ik recht op een vergoeding of belastingaftrek?

  Wanneer u uitsluitend een sta-op probleem heeft, bestaat er geen recht op vergoeding. Wanneer u naast een sta-op probleem met andere zitproblemen te kampen heeft (bijv. decubitus of een beperkte rompbalans), dan kunt u wel aanspraak maken op vergoeding door uw zorgverzekeraar.

  Bovendien kunt u op mobiliteitshulpmiddelen een belastingaftrek verkrijgen. In combinatie met andere buitengewone uitgaven kunnen deze uitgaven een belastingvoordeel opleveren tot wel 50%. Voor uw persoonlijke fiscale aanspraakmogelijkheden, dient u zich te wenden tot uw belastingadviseur.

 • 12. Wat is het verschil tussen Rundleder en Stamskin leder?

  Rundleder is het klassieke natuurproduct, wat iedereen kent. Met haar eigen klassieke charme, soepelheid en duurzaamheid kiezen veel mensen nog steeds graag voor rundleder. Het merendeel van meubels worden tegenwoordig dan ook nog steeds gemaakt van rundleder. Rundleder behoeft onderhoud, omdat de huid na verloop van tijd haar natuurlijke voedingsstoffen verliest. Neem de fauteuil regelmatig af met een heel licht vochtige doek (absoluut niet nat!) en behandel het leer geregeld met een lederonderhoudsmiddel. Op deze manier zal u jaren kunnen genieten van uw fauteuil!

  Stamskin leder is een hoge kwaliteit kunstleder, welke tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt in de vervaardiging van meubels.

  Stamskin is vocht- urine- en bloedbestendig, niet glad en blijft ook bij herhaaldelijk gebruik vormvast (er ontstaan geen ‘zitdeuken’ of craquele zoals na verloop van tijd bij Rundleder wel het geval zal zijn) . Het materiaal is brandwerend en niet luchtdoorlatend. Bij het knoeien van drinken, eten of bij incontinentieproblemen kan Stamskin een erg fijn product zijn, omdat er geen vocht en luchtjes in de fauteuil blijven hangen. Stamskin leder ziet u bijvoorbeeld ook vaak in medische ruimten (operatiekamer), huis-, tand- en dierenartspraktijken.

Welkom

Welkom op de website van VitaalZorg Nederland!

Neemt u gerust een kijkje op onze site om u op het gemak te oriënteren. Heeft u hulp nodig of wenst u meer informatie?

Schroom niet om contact met ons op te nemen per telefoon, email of via het contactformulier op onze website. Wij zijn u graag van dienst!

 Welkom op de website van VitaalZorg Nederland!

Neemt u gerust een kijkje op onze site om u op het gemak te oriënteren. Heeft u hulp nodig of wenst u meer informatie?

Schroom niet om contact met ons op te nemen per telefoon, email of via het contactformulier op onze website. Wij zijn u graag van dienst!

 

Over ons

Als regionaal dienstverlener en landelijk leverancier van revalidatie- en zorghulpmiddelen bieden wij u een ruim assortiment. U kunt ook als zorginstelling, gemeente of bedrijf terecht bij VitaalZorg Nederland!

Een bestelling kunt u telefonisch of via onze website plaatsen.Voor ergo- en fusiotherapeuten bestaan er meerdere opties om samen te werken. Voor de mogelijkheden hiertoe kunt u contact met ons opnemen. Naast de producten op onze website beschikken wij over een ruim assortiment aan overige zorgproducten.

Wenst u een offerte te ontvangen of heeft u andere vragen? Neemt u gerust even contact met ons op.Wilt u graag persoonlijk een medewerker spreken, of een product bekijken en zelf uittesten?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen!

Om u voldoende tijd te geven en een gedegen advies te bieden, hebben wij gekozen voor een bezoek op afspraak.

U kunt telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken.

Iedere bezoeklocatie is voorzien van ruim voldoende parkeergelegenheid en is bovendien rolstoel toegankelijk

 

 

Occassion


Occassion: Oker

Vragen?

Heeft u vragen met betrekking tot de Algemene Voorwaarden?
Schroom niet om ons te contacteren, wij nemen graag de tijd om samen met u eventuele onduidelijkheden door te lopen.

 

Stoeltje van de week

Contact

Wilt u graag persoonlijk een medewerker spreken, of een product bekijken en zelf uittesten?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen!

Om u voldoende tijd te geven en een gedegen advies te bieden, hebben wij gekozen voor een bezoek op afspraak.

U kunt telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken.

 

Iedere bezoeklocatie is voorzien van ruim voldoende parkeergelegenheid en is bovendien rolstoel toegankelijk

Als regionaal dienstverlener en landelijk leverancier van revalidatie- en zorghulpmiddelen, bieden wij  u een ruim assortiment.

U kunt ook als zorginstelling, gemeente of bedrijf terecht bij Vitaalzorg Nederland!

 

Een bestelling kunt u telefonisch of via onze webwinkel plaatsen.

Voor ergo- en fysiotherapeuten bestaan er meerdere opties om samen te werken. Voor de mogelijkheden hiertoe, kunt u contact met ons opnemen.

Naast de producten op onze website, beschikken wij over een ruim assortiment aan zorgproducten.

 

Wenst u een offerte te ontvangen of heeft u andere vragen? Neemt u gerust even contact met ons op.